Poročilo turnirja trojk v Stari Gori

09.10.2019

Letošnjega turnirja trojk v Stari Gori, ki je potekal v petek. 13 in soboto 14. septembra se je udeležilo 14 ekip. V lepem vremenu ter prijetnem vzdušju smo videli veliko zanimivih in kakovostnih tekem.

Začelo se je med ekipama Borela in Young Boys, tekmo je brez večjih težav dobila ekipa Borela. V drugi tekmi večera je ekipa Žbogar Damjan Drole minimalno premagala ekipo Benevento. Kratki Rokavi so nato premagali ekipo Ohridskih Biserov. Ekipa Benevento, je izgubila tudi svojo drugo tekmo in s tem že izpadla iz turnirja. Nato je sledil derbi skupine A med ekipama Borela in Kratki Rokavi, kjer je bila uspešnejša ekipa Borela z 1:0. Ohridski Biseri so nadigrali ekipo Young Boys. V skupini B pa je v boju za prvo mesto v skupini, ekipa Kozmos tesno z 3:2 premagala ekipo Žbogar Damjan Drole. Kratki Rokavi so odpravili Young Boys v skupini A. Zadnja tekma večera je pripadala ekipama Borela in Ohridski Biseri. V igri je bilo napredovanje v izločilne boje. Po končnem rezultatu 1:1 je tako Ekipa Borela osvojila prvo mesto, Ohridski Biseri pa so izpadli iz turnirja.

V soboto sta se kot prva pomerila stara znanca. Ekipi Movement Solution in Porco Piede sta se razšli z rezultatom 1:1. V kazenskih strelih so bili bolj zbrani igralci ekipe Movemnt Solution. Brez zmagovalca se je končala tudi druga tekma dneva. Ekipi Sola Lom in Odeon sta igrali neodločeno 2:2. V zelo zanimivi skupini C je ekipa Team Of Four premagala ekipo Bmw. V skupini  D pa je Porco Piede odpravil Tutti Colori s 6:2. Sola Lom je prišla do prve zmage nad ekipo Team Of Four. Ekipa Odeon je še drugič remizirala, tokrat proti ekipi Bmw. Ekipa Movemnt Solution si je po remiju z ekipo Tutti Colori priigrala četrtfinale, ki pa se je izmuznil ekipi Odeon, ki je svojo zadnjo tekmo izgubila proti Team Of Four. Zadnja tekma skupinskega dela je pripadala ekipi Sola Lom in Bmw. Iskrilo se je na igrišču in tribuni, več sreče pa je na koncu imela ekipa Sole Lom in si tako s prvim mestom v skupini priigrala četrtfinale.

Prvo četrtfinale je brez težav dobila ekipa Movement Solution. Ekipo Kozmos je premagal s 5:1. V drugem četrtfinalu je ekipa Borela šele po kazenskih strelih premagala Team Of Four. Ekipa Porca Piede je rutinirano z 2:0 premagala Žbogar Damjan Drole. Kot zadnji so si polfinali priigrali igralci ekipe Kratki Rokavi, ki so prav tako po kazenskih strelih imeli več sreče in znanja.

Kot je v Stari Gori že postala tradicija, se pare polfinalov žreba. Tako so se v prvem polfinalu pomirili Movemnt Solution in Porco Piede. V ponovitvi tekem iz skupine so tokrat po kazenskih strelih imeli več sreče igralci Porco Piede. V drugem polfinalu pa je ekipa Borele z rezultatom 1:0 premagala Kratke Rokave.

Tretje uvrščenega so določili kazenski streli, kjer so bili bolj zbrani igralci ekipe Movement Solution in premagali Kratke Rokave.

Veliki finale med ekipo Porco Piede in lanskimi zmagovalci ekipo Borela je bil sila zanimiv in odprt. Veliko priložnosti na eni in drugi strani. Zmage so se po zaslugi najkoristnejšega igralca turnirja Klemna Sluge veselili igralci iz Vrhpolje. Rezultat je bil 2:0.

Vsem ekipam in gledalcem se zahvaljujemo za udeležbo. Bilo je super in se vidimo zopet prihodnje leto!

1. mesto: Porco piede

2. mesto: Borela

3. mesto: Movement Solution

4. mesto: Kratki Rokavi

5. mesto: Žbogar Damjan Drole

6. mesto: Team Of Four

7. mesto: Kozmos

8. mesto: Sola Lom

Naj igralec: Klemen Sluga (Porco Piede)

Naj strelec: Kristjan Budihna (M. Solution)

Pokal šanka: Sola Lom