Športno društvo Stara Gora pri Novi Gorici

Stara gora 14
5000 Nova Gorica
Telefon - GSM: 040/713-840
Davčna št.: 14083752
TTR: SI56 61000000 1942 869

 

V Stari gori je bilo druženje in šport način življenja mladih. Zato smo leta 1995 ustanovili ŠD STARA GORA PRI NOVI GORICI. V društvu delujejo naslednji sekciji:

Mali nogomet
Planinstvo
Plesna skupina Kocke

V ŠD Stara gora si želimo, da bi bil šport v našem kraju sestavni del življenja mladih in mladih po srcu. Skrbimo tudi za druženje ljudi z organizacijo Starogorskega praznika in Pohoda po poteh Stare gore, ki je v sklopu pohodov "S TIGLAVOM DO ZDRAVJA".

Interes ŠD Stara gora je, da bi pridobival nove člani, ki se želijo ukvarjati s športom ali sodelovati pri organizaciji in pripravi dosedanjih prireditev ter z njihovim delom in idejami organizirati nove.

Predsednik ŠD Stara gora pri Novi Gorici: DENIS MARVIN

 

 

 

 

Mali nogomet

Ekipa v malem nogometuV sezoni 2001/2002 smo se udeležili številnih turnirjev in Zimske lige v Dobravljah, na kateri smo osvojili 3. MESTO. Tudi letos tekmujemo v Zimski ligi. Po dveh odigranih tekmah smo zabeležili dve zmagi. Pred nami so še tri tekme v eni izmed treh skupin. Prvi dve ekipi skupine se udeležita nadaljnjega tekmovanja za osvojitev 1. do 6. mesta. V zimskem delu sezone se nameravamo udeležiti še dveh turnirjev (turnir SOBOTA in Božični turnir). Po krajšem odmoru se bomo zopet zbrali in se pripravili na turnirje, ki se bodo odvijali v drugi polovici sezone.

Vodja ekipe: Denis Marvin

 

 

 

Planinstvo in pohodništvo

PLANINSTVO

Kriški podi 1999V zadnjih dveh letih organiziramo vsaj en izlet - pohod v gore, tako smo že osvojili Kriške pode, lani je padel Triglav, za letos pa načrtujemo turo na Krn in Triglavska jezera.

 POHODNIŠTVO

Na Triglavu 2000Športno društvo prireja v okviru akcije "S Triglavom do zdravja" tradicionalni pohod po poteh Stare Gore. Z letošnjim obiskom smo bili tako kot lani izredno zadovoljni. Obisk se je povečal za dobrih 20%.

Vodja sekcije
Konrad Beltram

 

 

 

Plesna skupina Kocke

Plesna skupina KockePrve plesne korake smo v skupini KOCKE začeli plesati že leta 1997 in prvič nastopile na Starogorskem prazniku istega leta. Na začetku nas je bilo le osem. Danes pa nas je v skupini že skoraj 30 in s pridnim delom smo v dveh zaporednih sezonah osvojile naslov Državnih prvakinj v kategoriji otroških pom pon skupin.
Zanimivost skupine je ta, da ne prihajamo vse iz istega kraja. Nekaj nas je iz Stare gore, druge pa smo iz Nove Gorice, Brd, Mirna, Bilj, Šempasa in Šempetra. Pridno treniramo dvakrat na teden v telovadnici na Erjavčevi ulici v Novi Gorici, znanje pa si nabiramo na seminarjih, ki jih organizira Zveza navijaških in pom pon skupin Slovenije. S plesnimi koreografijami smo popestrile že številne zabave, kulturne in športne prireditve.
KOCKE smo se letos odločile, da se tekmovanj ne bomo udeležile, toda kljub temu pridno vadimo in sestavljamo tekmovalne koreografije za naslednjo tekmovalno sezono.

K sodelovanju vabimo vsa dekleta, stara od 6 do 16 let, ki jih zanima ples in zabava!

Za dodatne informacije smo vam na voljo vsak petek od 18.00 do 20.00 ure in vsako soboto od 8.00 do 10.00 ure v telovadnici na Erjavčevi ulici v Novi Gorici ali pa na telefonskih številkah 040/713-830 (Tina) in 031/851-617 (Danijela).

Plesni pozdrav!

Vodja skupine: Tina Marvin