Društvo upokojencev Rožna Dolina

Podatki so ažurirani na dan 11.4.2019

Osnovni podatki Društva:

Naslov: Društvo upokojencev Rožna Dolina Rožna Dolina
Vipavska cesta 16 b
5000 Nova Gorica

 

Društvo upokojencev Rožna Dolina, je bilo  ustanovljeno na Občnem zboru, dne 16.12.2005 in registrirano dne 27.12.2005. Preko organov Društva in Letnega programa aktivnosti ter finančnega plana, začelo svojo dejavnost v začetku leta 2006 in intenzivno nadaljevalo do leta 2019.  Društvo deluje  oziroma združuje popolnoma enakopravno člane   Ajševice, Rožne Doline in Stare Gore.

Vsako leto doslej  smo  poslali  čestitko   članom društva , ki so v tekočem  letu dopolnili 80 let in več, ob smrti člana društva pa smo svojcem poslali sožalno vizitko.

Ob zaključku leta  vsako družino člana upokojencev obdarimo  s čestitko in s setvenim koledarjem za naslednje leto.  Ne pozabimo  tudi na naše člane v domovih za starejše občane.

Financiramo  se  iz  članarin, ki glavni vir prihodka, iz razpisov Občine N .Gorica, prispevkov  članov  in donacij  posameznikov  ter družb.

Svoje  poslanstvo  uresničujemo na Občnih zborih,  glavna skrb pa je našim članom ponuditi kar največ in dostopno vsem  in  sicer  z  raznimi  oblikami druženja. Tako da imamo vsako leto piknik, ki je dobro obiskan,  en izlet,  en  izlet z Martinovanjem, občni zbor z praznovanjem  Dneva žena  in Silvestrovanje.

V okviru  Društva  kot  sekcija  deluje ŽePZ  Strmica  že 6 leto,  ki  ima enkrat tedensko  pevske vaje.

Vseh  je  14 članic,  združuje jih veselje  do  petja.  Stalno  so prisotne  na  prireditvi  Primorska  poje,  v Cankarjevem domu v okviru  festivala za Tretje življenjsko  obdobje, srečanje pevskih zborov severno primorske regije Zlata jesen, sicer  pa so nastopale tudi v tujini (Avstrija, Češka).  Popestrijo  tudi  vzdušje na  občnem  zboru.

 

Tel.: 041 419 506                                                                                            

 

                                                                                   Predsednik  DU Rožna Dolina

                                                                                     Darko  IPAVEC